Demokratisk Dialog

Den direkta orsaken till denna blogg/hemsida är att jag vill finna en väg för ”den vanliga människan” att med sin kunskap och med sitt intresse bidra till besluten i vårt samhälle. Vi ska inte behöva tåga med plakat och demonstrera! Med ömsesidig lyhördhet och respekt bör vi kunna uppleva delaktighet och besluten bör bli så bra som möjligt!

folkets-demo-01-foto-roger-sahlstrom

I Heidelberg och i Bonn har man kommit långt med medborgardeltagande. Politiska förslag måste föreläggas allmänheten för diskussion med politiker och tjänstemän, innan politikerna fattar beslut. I Heidelberg var det trycket från medborgarna som ledde fram. I Bonn var det borgmästaren som med Heidelberg som modell satte igång processen, som nu gått så långt att även budgeten är föremål för öppen diskussion.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s