Medborgardemokrati i Nacka?

sten-2

Ett exempel på dagens situation är Nacka, där Miljövårdsrådet med sina 100 medlemmar och 8 styrelseledamöter på frivillig bas jobbar med information och remissvar. 35 svar under 2016!

”Tyvärr har på senare år många av de viktigaste besluten som gäller Nackas utveckling fattats av politiker utan samråd med allmänheten”, skriver ordföranden Jan Åman i årets första Miljövårdsnytt.
nm2
Detta är sidan 1 av 10 som i mars 2017 visar pågående byggärenden i Nacka, tagen från Nacka Miljövårdsråds hemsida, http://www.nackamiljo.se. I snart 50 år har rådet funnits. Man använder sin lediga tid att bevaka det som händer inom byggande och transport inom Nacka kommun, som består av bl a Henriksdalsberget, Finntorp och Ryssviken, Saltsjö Boo, Älta och Saltsjöbaden med Fisksätra, med nära 100 000 boende.

Är det så här vi vill ha det? Heidelberg och Bonn är exempel på att deltagande kan berika byggprocessen.

2 tankar om “Medborgardemokrati i Nacka?

    • Jag är mycket glad att få den frågan. Det är modeller för tidigt medborgardeltagande som vuxit underifrån, och är till stor del orsak varför jag startat denna blogg. Det är kontakter jag fått via Stiftelsen Mitarbeit, som jag har som länk. Jag arbetar på separata beskrivningar. Om dessa modeller använts vid Slussen och Nobelmuséet hade vi sannolikt fått en mer konstruktiv debatt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s